Hillary Clinton az elsők között gratulált Joe Bidennek

külföld
2020 november 07., 18:26

„A választók döntöttek: Joe Bident és Kamala Harrist választották következő elnökünknek és alelnökünknek”

- írta Twitter-bejegyzésében Hillary Clinton, a 2016-os elnökválasztás demokrata jelöltje, majd Trump egyértelmű megtagadásának és történelmi lehetőségnek nevezte a döntést, ami után szerinte Amerika tiszta lappal indulhat.

link Forrás

Bernie Sanders, aki a demokrata elnökjelöltségért folytatott versenyben egy ideig Biden ellenfele volt, szintén történelminek nevezte Joe Biden győzelmét, de a gratulációja inkább általánosan „mindenkinek” szólt, „aki keményen dolgozott” ezért a győzelemért. Szerinte a következő lépés egy olyan amerikai kormány alakítása kell, hogy legyen, amelyik „mindenkiért”, és nem egy szűk elitért dolgozik.

link Forrás

Közben sorra érkeznek a gratulációk Bidennek a világ országainak vezetőitől.

A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau azt írta, alig várja, hogy együttműködhessen Bidennel és Kamala Harrissel, mint egy olyan ország vezetője, ami különleges baráti és szövetségesi kapcsolatot ápol az Egyesült Államokkal.

link Forrás

Európából az ír és a görög miniszterelnök gratulációi futottak be elsőként, mindkettejük saját országa „igaz barátjának” nevezve Bident.

link Forrás
link Forrás

De gratulált már Boris Johnson brit, és Giuseppe Conte olasz miniszterelnök is, mindketten partnerséget és szövetséget ígérve Bidennek.

link Forrás
link Forrás