A KDNP-s Vejkey Imre indítványa megszüntetné az Egyenlő Bánásmód Hatóságot

politika
2020 november 09., 18:17

2021. január 1-től megszűnne az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH), helyette az ombudsman látná el a faji, nemi, és egyéb megkülönböztetés elleni jogvédelemmel kapcsolatos feladatokat - írja a Telex.

Kedden reggel ül össze a parlament igazságügyi bizottsága, de hogy miről lesz szó a rendkívüli ülésen, az a parlament honlapja alapján nem világos, ott csak annyi szerepel a napirenden, hogy

Egyes törvényeknek az egyenlő bánásmód követelménye hatékonyabb érvényesítését biztosító módosításáról szóló törvényjavaslat (T/.....)

A Telex által megszerzett 11 oldalas javaslat, amit a fenti cím takar, megszüntetné a az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, az indoklás szerint azért, mert az egyenlő bánásmódhoz való jog az alkotmányból eredő alapjog, azokat meg az ombudsman védi. Ezért indokolt az EBH-t az alapvető jogok biztosának hivatalába olvasztani.

A KDNP-s Vejkey Imre által beterjesztett indítvány ugyanakkor érdemben nem változtat a diszkriminációs hatósági eljáráson.

Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő, az igazságügyi biztosság tagja a Facebookon botránynak nevezte Vejkey javaslatát.