Halálosan megfenyegettek egy ceglédi képviselőt, mert nem rendeződött az óvodai parkolás ügye

A vádirat szerint a férfi szemben lakott egy ceglédi óvodával, és nagyon zavarta, hogy a szülők gyakran az ingatlanja előtt parkolnak az autóikkal. Azért, hogy problémájára megoldást kapjon, több mint két évig rendszeresen kereste személyesen és e-mailben is a városi képviselőtestület egyik tagját.

A helyzet nem rendeződött, az elkövető 2020 márciusában fenyegető, illetve becsületsértő üzeneteket kezdett küldeni a városi képviselőnek és a város rendőrkapitányának is. Később már azzal is fenyegetőzött, hogy ha valaki újra a kapujába parkol, akkor embereken fog áthajtani autóval.

2020 áprilisára pedig előfordultak olyan e-mailek is, amikben azt írta, hogy ha nem fizetnek neki tízmillió forintot kártérítésként, akkor megöli a városi képviselőt.Az üzengetésnek végül a Ceglédi Rendőrkapitányság vetett véget, amikor az e-mailek tartalma miatt előállította a férfit. A Dabasi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és rendvédelmi szerv tagjának sérelmére elkövetett becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. (Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.