Karácsony szerint szükséges lépéseket jelentett be Orbán, de túl későn

POLITIKA
2020 november 09., 10:37

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon reagált az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett újabb korlátozásokra. Budapest főpolgármestere szükségesnek és indokoltnak nevezte a bejelentett lépéseket, amelyeket a főváros végre is fog hajtani. Ugyanakkor hozzátette, hogy a lépések korábban is szükségesek és indokoltak lettek volna,

"hiszen a járvány kontrollja hetekkel ezelőtt kicsúszott a kormány kezéből."

Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a miniszterelnök. Szükségesek és indokoltak lettek volna korábban is,...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, November 9, 2020

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést. Szép példája ennek, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még „lehülyézték” a Fővárosi Önkormányzatot." - írja Karácsony, aki szerint a főváros kezdeményező szerepet játszott abban, hogy a tanárokat, az iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozóit tesztelje a kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden bejelentette, hogy a kormány kedd éjféltől 30 napig kijárási tilalmat vezet be este 8 és hajnali 5 óra között, a középiskolák és főiskolák online oktatásra állnak át, és minden fajta gyülekezés tilos lesz. A bejelentésről itt írtunk részletesebben.