A lakóhely 500 méteres körzetében lehet kutyát sétáltatni este 8 óra után is

ÁLLAT
2020 november 10., 11:46

A lakóhelyük 500 méteres körzetében az esti kijárási tilalom életbe lépése után is kivihetik sétálni állataikat a kutyatartók - jelentette be Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos Facebook-oldalán kedden kora délután.

Ovádi azt írta, Orbán Viktor miniszterelnökkel keddi megbeszélésükön jelezte, hogy elfogadja a biztos „másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott” javaslatát. Hozzátette, azt is javasolta a kormánynak, tegye lehetővé, hogy a kutyafuttatók nyitva tartásról az önkormányzatok saját hatáskörben dönthessenek.

Hétfőn, a kijárási tilalom kiterjesztéséről és más szigorító intézkedésekről szóló miniszterelnöki bejelentés után írtunk arról, hogy a 8 óra utáni teljes kijárási tilalom döntés nehéz helyzetbe hozhatja a kutyatartókat. A Noé Állatotthon Alapítvány a hozzájuk beérkező, erről szóló lakossági panaszok miatt kereste meg Ovádit, aki azt mondta, „már jelezte a miniszterelnök ezzel foglalkozó államtitkárának, hogy szükséges a szabályozásban megengedő módon belefoglalni az egészségügyi kutyasétát és a beteg állatok állatorvoshoz való eljutásának lehetőségét”.