Az egyetemfoglalók elhagyják az SZFE épületeit

oktatás
2020 november 10., 14:24

Az SZFE-t elfoglaló diákok a járványügyi intézkedéseknek megfelelően elhagyják az egyetem épületeit- jelentették be kedden.

A kuratórium pénteki, az oktatás leállításáról szóló döntése ugyanakkor sérti a felsőoktatási törvényt, közölték a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Emiatt a hallgatói önkormányzat bírósághoz fordul, ami halasztó hatállyal bír, így nem kell felfüggeszteni a képzést egyelőre.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes pénteken jelentette be, hogy leállítják az oktatást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert az intézményt „megbénító blokád miatt az Egyetem vezetése immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az Egyetem létesítményeibe és emiatt felelős döntéseket hozni csak korlátozottan tud, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.”

link Forrás

A blokád elmúlt két hónapja alatt minden tanórát megtartottak, ennek bizonyítékát eljutatták az Oktatási Hivatalhoz.

A hatályos járványügyi intézkedéseknek megfelelően a Színház- és Filmművészeti Egyetem is digitális oktatásra áll át, így elfoglalt épületeket a nap folyamán elhagyják a tiltakozó diákok, jelentették be. Hozzátették:

"Mivel követeléseink továbbra sem teljesülnek (..), a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük. Az egyetem mi vagyunk. A blokád pedig addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik."