Újra elítélték a drog hatása alatt vezető zuglói gázolót

Több 444 videó?
Szeretném

Újra bíróság elé kellett állnia annak a budapesti nőnek, aki még 2016-ban lassítás, megállás és segítségnyújtás nélkül gázolt halálra egy férfit Zuglóban. Kiderült, kokain befolyása alatt vezetett.

A mostani büntetőügye is hasonló: 2019 szeptember 10-én a XIV. kerületben, a Pillangó utcában állították meg autózás közben a rendőrök, akkor is kábítószert találtak a szervezetében.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat ellene, a Pesti Központi Kerületi bíróság megalapozottnak találta a vádat, első fokon egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte a nőt, a járművezetéstől pedig végleg eltiltotta. Az első fokú ítélet nem jogerős, mert az ügyész ugyan tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A zuglói halálos gázolás ügyében még 2019 decemberében hozott ítéletet a bíróság, azért a bűncselekményért jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte a nőt a Fővárosi Törvényszék. (MTI)