Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

Videón mondja el a főigazgató, mi a helyzet a tatabányai kórházban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója, Dr. Lőke János egy YouTube-videóban beszélt arról, hogy miután az új miniszteri rendelet szerint november 10-től felfüggesztik a halasztható műtéteket és az egynapos sebészetet, így már ők is csak a sürgős eseteket tudják vállalni. Jelenleg 120 felett van a „gyanús és igazolt covidos betegeik száma”.

„Két tatai rehabilitációs fekvőbeteg osztályunkon emiatt felvételi zárlatot rendeltem el, új pácienseket nem tudunk ide felvenni egyelőre. November 13-tól a gőzfürdőben a szakorvosi rendelés tovább folytatódik, de minden más ellátásunk leáll. Az ezen egységekben dolgozó munkatársainkat átvezényeljük a tatabányai központi telephelyünkre.”

Hozzátette, jelenleg 8 koronavírusos betegük szorul gépi lélegeztetésre, és a meglévő 15 intenzív ágyuk mellé további 13 ágyat készítettek fel.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó