Britney Spearsnek nem sikerült megszabadulnia apja gyámságától

Elutasította a bíróság Britney Spears keresetét, amivel az énekesnő visszaszerezte volna az ellenőrzést saját vagyona felett édesapjától. Jamie Spears 12 éve gyámja Spears vagyonának, a gyámságot az énekesnő mentális problémái miatt rendelték el.

Keresetében Britney Spears ügyvédje azt írta, az énekesnő "retteg" az apjától, és addig nem hajlandó fellépni, amíg Jamie Spears a gyámja. Apja ügyvédje viszont azzal érvelt, hogy Jamie Spears mindig lánya legjobb érdekében járt el.

Ítéletében a bíró jelezte, hogy döntése ellen a későbbiekben lehet fellebbezni. És bár nem vonta meg Jamie Spearstől a gyámságot, Britney Spears kérésének megfelelően egy másik gyámot, a Bessemer Trust nevű pénzügyi céget is gyámnak jelölte.

Britney Spears ügyvédje a meghallgatásán azzal is érvelt, hogy Britney és édesapja között nincs "életképes munkakapcsolat", apa és lánya "már jóideje" nem beszélnek egymással. Jamie Spears ügyvédje, Vivian Thoreen erre azzal vágott vissza, hogy a családtagok azért nem beszélnek egymással, mert Britney Spears ügyvédje ezt javasolta ügyfelének. Thoreen érvként hozta fel továbbá, hogy Jamie Spears gyámkodásával az énekesnő vagyona 60 millió dollárra gyarapodott, pedig amikor 12 éve átvette a felügyeletét, Britney több tízmillió dollárt vesztett pereken.

Britney Spearst 2008-ban helyezték gyámság alá, azóta édesapjának gyakorlatilag élete minden részletébe beleszólása van, kezdve az anyagiaktól egészen odáig, hogy mikor és kit fogadhat otthonában, vagy miről beszélhet az orvosaival. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.