Britney Spearsnek nem sikerült megszabadulnia apja gyámságától

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elutasította a bíróság Britney Spears keresetét, amivel az énekesnő visszaszerezte volna az ellenőrzést saját vagyona felett édesapjától. Jamie Spears 12 éve gyámja Spears vagyonának, a gyámságot az énekesnő mentális problémái miatt rendelték el.

Keresetében Britney Spears ügyvédje azt írta, az énekesnő "retteg" az apjától, és addig nem hajlandó fellépni, amíg Jamie Spears a gyámja. Apja ügyvédje viszont azzal érvelt, hogy Jamie Spears mindig lánya legjobb érdekében járt el.

Ítéletében a bíró jelezte, hogy döntése ellen a későbbiekben lehet fellebbezni. És bár nem vonta meg Jamie Spearstől a gyámságot, Britney Spears kérésének megfelelően egy másik gyámot, a Bessemer Trust nevű pénzügyi céget is gyámnak jelölte.

Britney Spears ügyvédje a meghallgatásán azzal is érvelt, hogy Britney és édesapja között nincs "életképes munkakapcsolat", apa és lánya "már jóideje" nem beszélnek egymással. Jamie Spears ügyvédje, Vivian Thoreen erre azzal vágott vissza, hogy a családtagok azért nem beszélnek egymással, mert Britney Spears ügyvédje ezt javasolta ügyfelének. Thoreen érvként hozta fel továbbá, hogy Jamie Spears gyámkodásával az énekesnő vagyona 60 millió dollárra gyarapodott, pedig amikor 12 éve átvette a felügyeletét, Britney több tízmillió dollárt vesztett pereken.

Britney Spearst 2008-ban helyezték gyámság alá, azóta édesapjának gyakorlatilag élete minden részletébe beleszólása van, kezdve az anyagiaktól egészen odáig, hogy mikor és kit fogadhat otthonában, vagy miről beszélhet az orvosaival. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!