Eger polgármestere zsarolásra hivatkozva mégis Blaskó Balázst nevezi ki színházigazgatónak

színház
2020 november 11., 14:23

Október végén az egri közgyűlés Szőcs Arturt nevezte ki a Gárdonyi Géza Színház élére, a 24.hu az Egri ügyekre hivatkozva viszont most azt írja, mégis Blaskó Balázs marad az intézmény igazgatója, akinek kinevezését az egri önkormányzat nem támogatta.

„Elég sajnálatos, hogy az egriek akaratából, többsége által megválasztott városvezetés egy 100 százalékos egri tulajdonú intézmény élére nem jelölhet senkit. A kormány szerint nincs szabad akarata az egrieknek ebben a kérdésben” – mondta Mirkóczki Ádám polgármester, miután az egri közgyűlés november 11-én hatályon kívül helyezte az október 29-én megszavazott határozatokat.

Mirkóczki hozzátette, az Emmi közölte vele, ha az egri közgyűlés döntését helyben hagyják Szőcs Artur kinevezéséről, akkor „600 millió forinttal rövidítik meg a várost”.

„Vagyis nemcsak a színház jövő évi állami támogatását bukja Eger, de visszafizettetik az idei támogatást is. Ezt nevezhetjük zsarolásnak”

– mondta a polgármester, aki szerint így nem maradt más lehetőség, mint hatályon kívül helyezni az október 29-i döntéseket és Blaskó Balázst újabb ciklusra kinevezni a Gárdonyi Géza Színház igazgatójaként.