Európában a briteknél haladta meg először az 50 ezret a koronavírus-áldozatok száma

külföld
2020 november 11., 18:51

A szerda esti összesítés alapján az elmúlt 24 órában 595 halálesetről érkezett jelentés az Egyesült Királyságban. Ezzel együtt eddig 50361 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak. Legalábbis a brit kormány számítási módszertana szerint, ami az első pozitív tesztet követő 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi számításba.

Ennél többen csak az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Mexikóban haltak meg az új típusú koronavírusban.

Nagy-Britanniában eddig 34,5 millió koronavírus-tesztet végeztek, ezek közül 1 256 725 lett pozitív. A statisztikai hivatal legutóbbi heti felmérése szerint október utolsó hetében az Egyesült Királyság legnépesebb részében, Angliában tízezer lakosonként naponta 8,38 új koronavírus-fertőzés történt az egy héttel korábban mért 9,52 helyett.

Boris Johnson brit miniszterelnök az új halálozási adatokra úgy reagált: minden egyes haláleset tragédia, de a kormány nagyon nagy reményeket fűz ahhoz, hogy az Angliában e hónap eleje óta érvényben lévő, négy hétre szóló korlátozások eredményeként jobbra fordulnak a dolgok. Hozzátette, hogy reményre ad okot egyrészt az, hogy már reális kiáltás az oltás, illetve az is, hogy tömeges lett a gyorstesztek alkalmazása. Liverpoolban már napok óta tart a tömeges tesztelés.

(MTI/BBC)