Szegeden mindenhol kötelező lesz maszkot viselni

Sajátos módon rendelte el a kormány szerdára virradó éjszaka a közterületi maszkhasználatot. A hatályba lépése előtt másfél órával kiadott rendelet megszövegezése szerint "a 10 000 fősnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező", de azt nem határozta meg a kormány, hogy mit ért "egyes közterület" alatt. Ennek kijelölését a települések polgármestereire delegálta.

Botka László ezután az egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel arra az egyetlen logikus következtetésre jutott, hogy csak akkor van értelme a kötelező maszkhasználatnak közterületen, ha az minden közterületre vonatkozik, ezért élve a rendelet adta jogával úgy rendelkezett, hogy Szeged minden közterülete "egyes közterületnek" minősül, vagyis a város teljes belterületén kötelező lesz mától a maszkviselést. (Via Szegeder)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó