Szegeden mindenhol kötelező lesz maszkot viselni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sajátos módon rendelte el a kormány szerdára virradó éjszaka a közterületi maszkhasználatot. A hatályba lépése előtt másfél órával kiadott rendelet megszövegezése szerint "a 10 000 fősnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező", de azt nem határozta meg a kormány, hogy mit ért "egyes közterület" alatt. Ennek kijelölését a települések polgármestereire delegálta.

Botka László ezután az egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel arra az egyetlen logikus következtetésre jutott, hogy csak akkor van értelme a kötelező maszkhasználatnak közterületen, ha az minden közterületre vonatkozik, ezért élve a rendelet adta jogával úgy rendelkezett, hogy Szeged minden közterülete "egyes közterületnek" minősül, vagyis a város teljes belterületén kötelező lesz mától a maszkviselést. (Via Szegeder)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó