Jövőre lebontják a Kalinyingrád brutalista robotját

A brutalista épület az erkélyei miatt úgy néz ki, mintha egy robot feje lenne, ezért a helyiek gyakran nevezik eltemetett robotnak. Most úgy tűnik, jövőre lebontják. 

Fotó: Eugene Odinokov/Sputnik via AFP

A kalinyingrádi Szovjetek Házát sosem fejezték be, mert 1985-ben a Szovjetunió kifogyott a pénzből, majd később azt is megállapították róla, hogy szerkezetileg sincs rendben. Azonban 2018-ban nagyon népszerű lett, mivel rengetek szurkoló fényképezkedett előtte a focivébé alatt.  

Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via AFP

Most Anton Alikhanov kormányzó bejelentette, hogy a robotot a következő év elején lebontják, és a tervek szerint a darabjait szuvenírként árulják majd a turistáknak. Az épületet egyébként az egykori königsbergi kastély helyére, illetve annak közelében húzták fel. (APNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.