Jövőre lebontják a Kalinyingrád brutalista robotját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A brutalista épület az erkélyei miatt úgy néz ki, mintha egy robot feje lenne, ezért a helyiek gyakran nevezik eltemetett robotnak. Most úgy tűnik, jövőre lebontják. 

Fotó: Eugene Odinokov/Sputnik via AFP

A kalinyingrádi Szovjetek Házát sosem fejezték be, mert 1985-ben a Szovjetunió kifogyott a pénzből, majd később azt is megállapították róla, hogy szerkezetileg sincs rendben. Azonban 2018-ban nagyon népszerű lett, mivel rengetek szurkoló fényképezkedett előtte a focivébé alatt.  

Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via AFP

Most Anton Alikhanov kormányzó bejelentette, hogy a robotot a következő év elején lebontják, és a tervek szerint a darabjait szuvenírként árulják majd a turistáknak. Az épületet egyébként az egykori königsbergi kastély helyére, illetve annak közelében húzták fel. (APNews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!