Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs szövetséget köt a Momentummal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három független parlamenti képviselő, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs szövetséget kötnek a Momentummal - jelentették be csütörtökön.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint Szél Bernadett környezetvédelemmel foglalkozó politikusként, Hadházy korrupcióellenes tevékenysége miatt, Szabó Szabolcs pedig oktatáspolitikusként fontos számukra. 

A három politikus nemrég Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven alakítottak képviselőcsoportot. Innentől formálisan is együttműködnek a Momentummal.

Szél Bernadett szerint ideje volt ennek a szövetségkötésnek, mert „egy olyan szörnyeteggel szemben, mint a Fidesz”, csak egységesen lehet fellépni. A szövetségkötés gyakorlatáról azt mondták, hogy egyeztetni fogják az álláspontjaikat, a három politikus pedig, akiknek parlamenti képviselői jogosultságai vannak, a párt szeme és füle lesz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó