2,7 milliárd forintért adna el ingatlanokat a belvárosi önkormányzat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tizenhat nem lakás célú ingatlantól válna meg a budapesti V. kerületi önkormányzat, köztük olyanoktól is, amelyek több százmillió forintot érnek, írja a Telex. Az irodahelyiségek, üzletek a Deák téren, a Dorottya, a Semmelweis, a Steindl Imre, a Váci, a Zoltán és a Városház utcában találhatók. Értékük összesen 2,7 milliárd forint. 

Az ellenzék szerette volna, ha országos napilapban és ingatlanos honlapokon is meghirdetik őket, de a fideszes vezetés nem ment bele, csak a Mai Belváros című helyi lapban teszik közzé a felhívásokat. Az ellenzék szerint ezzel sérül a pályázat nyilvánossága, bár „a Belvárosi Önkormányzat esetében nyilván már annak is örülni kell, hogy egyáltalán hajlandók ingatlanértékesítésre pályázatot kiírni” - mondta Kovács Alex Gábor frakcióvezető.

Szentgyörgyvölgyi Péter, a kerület fideszes polgármestere

A fideszes többség azzal érvelt, hogy a használaton kívüli, leromlott állapotú helyiségekre így is vadásznak a hazai és külföldi befektetők. 

A 24.hu októberben írt arról, hogy a belvárosi önkormányzat a nyáron 700 millió forintért adott el kereskedelmi ingatlanokat. Többet úgy adtak el kedvezményesen az ingatlant korábban bérlő cégnek, hogy a cég nem sokkal, akár pár nappal az eladás előtt cserélt gazdát. Így az új tulajdonos, aki korábban nem volt bérlő, élhetett a bérlői kedvezménnyel, és milliókat spórolhatott a belváros legforgalmasabb részein lévő ingatlanokon.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó