Megvan, ki lophatta el II. János Pál pápa vérét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 49 éves toszkán férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy szeptemberben ellopta a II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót a spoletói székesegyházból. 

A tolvajt a biztonsági kamera felvételeiről azonosították, és valószínűleg korábban is követett már el hasonló bűncselekményeket. Az ereklyetartó viszont nincs meg, a rendőrség szerint a férfi túladott rajta, írja a Guardian. 

Fotó: PAOLO COCCO/AFP

A tárgyat a lengyel pápa egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek adományozta Spoleto és Norcia közös egyházmegyéjének 2016 szeptemberében. A tervek szerint Umbriába szállították volna egy új templomba, amit októberben szenteltek fel II. János Pál tiszteletére. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó