Trump megdicsérte a kormányát, hogy ez volt az eddigi legbiztonságosabb választás, amit viszont teljesen elcsaltak a demokraták

külföld
2020 november 13., 17:36

Donald Trump kezd teljesen belecsavarodni a választási csalásról szóló összeesküvés-elméleteibe és a saját maga dicséretébe, lassan pedig úgy tűnik, hogy kezdi elveszteni a fonalat, hogy akkor most mit is állít és ki tehet miről. Ez látszik legalábbis a legjobb magyarázatnak a legutóbbi Twitter-bejegyzésére, amit igyekszem viszonylag hűen lefordítani

"A demokraták évekig azon hőzöngtek, hogy mennyire nem voltak biztonságosak a választások. Most meg azt mondják, hogy a Trump kormány micsoda csodás munkát végzett, hogy a 2020-as választás volt a legbiztonságosabb választás valaha. Ami tényleg igaz, kivéve, amit a Demokraták csináltak. Elcsalt választás!"

link Forrás

Trump ezzel arra utalhat, hogy csütörtökön a választások biztonságáért felelős amerikai kormányzati szerv, a Cyberbiztonság és Infrastruktúrabiztonság Ügynökség (Cisa) közleményt adott ki, amely szerint nemhogy nem voltak tömeges csalások a 2020-as elnökválasztáson, de ez volt az ország történetének legbiztonságosabb választása.

Ezt sokan úgy értelmezhetnék, mint ami aláássa azt, amit Trump és szövetségesei a választások napja óta (sőt, már kicsit előbb is) mantráznak, vagyis hogy a demokraták elcsalták a választást. Vagyis ha Trump ki akar tartani a csalásos sztori mellett, akkor ezek alapján el kellene ismernie, hogy a kormány a vezetése alatt valamit nem jól csinált. Vagy el kellene fogadnia a dicséretet, viszont elismernie, hogy akkor nem volt választási csalás.

Trump viszont inkább átvágta ezt a gordiuszi csomót, elfogadta a dicséretet, majd nyomja tovább az ennek teljesen ellentmondó károgást. Hogy ez hogy jön ki akkor? Ezt valószínűleg az Egyesült Államok 45. elnöke sem érti igazán.