A szarvasi polgármester szerint nem árt, ha a gyerek fizikai fenyítést is kap a tanáraitól

oktatás
2020 november 14., 16:54

Szarvas polgármestere, Babák Mihály szerint a pedagógiai neveléshez hozzátartozik a fizikai bántalmazás is, hangzott el az október 22-i szarvasi képviselőtestületi ülésen.

Babák Mihály azt mondta:

„Ha valaki értéket tud teremteni, az a pedagógus, mert emberben teremt értéket. Ezért van baj sokszor az ideológiákkal, mert néha félrevezetik az embert, hamis útra terelik. De ha egy pedagógus jól teszi sínre a gyereket – és ezt képletesen értem – akkor az egész életében tud közösségért dolgozni, tud nemcsak magának élni, hanem másokért is. Ne hagyják abba ezt a munkát, mert akik itt éltek a városban, kiváló pedagógusok, nyomot hagytak az életünkben. Fontosak számunkra és nem szabad róluk elfelejtkeznünk, míg élünk. Az él, akire emlékszünk, és nekem számos ilyen pedagógus van, akikre nagyon boldogan tudok emlékezni.

Az öreg Hanót és Kutas tanár urakat sem szeretném elfelejteni, mert én is kaptam tőlük kis fizikait alkalmasint, de úgy gondolom az ember neveléshez azért nem árt, ha az ember ilyet is kap.”Babák Mihály egy korábbi meredek kijelentése miatt már nyilvánosan bocsánatot kért, miután egy önkormányzati ülésen arra kért egy ellenzéki képviselőnőt, hogy hajoljon közelebb egy mikrofonhoz, majd mondta azt, hogy „nem rakom a számba, ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”. (Telex)