Hamilton hetedszer is világbajnok, beérte Schumachert

sport
2020 november 15., 15:34

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett. A 35 éves Hamilton az isztambuli sikerével behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben, sorozatban a 4. vb-címét szerezte meg.

Hamilton ezzel beérte az örökranglistán az F1 történetének eddigi egyetlen hétszeres vb-győztesét, a német Michael Schumachert.

Hamiltonnak az isztambuli az idei 10. és pályafutása 94. futamgyőzelme. A világbajnok mögött Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája lett a második, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) – aki a tavaly októberi Mexikói Nagydíj óta nem állt dobogón – a harmadik.

A világbajnokság két hét múlva, Bahreinben folytatódik.

photo_camera Fotó: Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency via AFP

Hamilton a győzelme után, még az autóban, a csapatrádión keresztül üzent a világ összes gyerekének, kissé elcsukló hangon:

„Minden gyereknek üzenem, aki a lehetetlenről álmodik: te is meg tudod csinálni! Hiszek bennetek!”

„A hét világbajnoki cím hihetetlen. De ha ilyen nagyszerű csapattal, ilyen nagyszerű emberekkel dolgozol, és igazán bíztok egymásban, akkor egyszerűen végtelenül sok mindent elérhettek közösen. Úgy érzem, mintha csak most kezdenénk” – mondta Hamilton, akinek az elsők között Vettel gratulált a célba érkezés után. „Azt mondtam neki, különleges érzés volt nekünk, hogy tanúi lehettünk annak, hogy történelmet írt” – mondta erről Vettel. (MTI)