Hamilton hetedszer is világbajnok, beérte Schumachert

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett. A 35 éves Hamilton az isztambuli sikerével behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben, sorozatban a 4. vb-címét szerezte meg.

Hamilton ezzel beérte az örökranglistán az F1 történetének eddigi egyetlen hétszeres vb-győztesét, a német Michael Schumachert.

Hamiltonnak az isztambuli az idei 10. és pályafutása 94. futamgyőzelme. A világbajnok mögött Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája lett a második, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) – aki a tavaly októberi Mexikói Nagydíj óta nem állt dobogón – a harmadik.

A világbajnokság két hét múlva, Bahreinben folytatódik.

Fotó: Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency via AFP

Hamilton a győzelme után, még az autóban, a csapatrádión keresztül üzent a világ összes gyerekének, kissé elcsukló hangon:

„Minden gyereknek üzenem, aki a lehetetlenről álmodik: te is meg tudod csinálni! Hiszek bennetek!”

„A hét világbajnoki cím hihetetlen. De ha ilyen nagyszerű csapattal, ilyen nagyszerű emberekkel dolgozol, és igazán bíztok egymásban, akkor egyszerűen végtelenül sok mindent elérhettek közösen. Úgy érzem, mintha csak most kezdenénk” – mondta Hamilton, akinek az elsők között Vettel gratulált a célba érkezés után. „Azt mondtam neki, különleges érzés volt nekünk, hogy tanúi lehettünk annak, hogy történelmet írt” – mondta erről Vettel. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!