Karácsony: Jövőre 88 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat a főváros

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Karácsony Gergely a Facebookon azt írta: „A következő év pokoli nehéz lesz. A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése.”

Azt írja, bár „a spórolást magunkon, a politikai vezetésen kezdjük, de sajnos még így sem lesz elég pénzünk arra, hogy minden közszolgáltatást azon a színvonalon biztosítsunk a budapestieknek, mint amit megérdemelnének”. Azt írja:

„Azért nem, mert a válság és a kormány megszorításai drámai mértékben csökkentik a főváros bevételeit. Mivel a kormánypropaganda rengeteg hazugságot hordott össze ezekkel kapcsolatban, fontos tudnotok, hogy jövőre 88 milliárd forinttal kevesebb pénzből kellene ugyanazt nyújtanunk a városlakóknak, mint 2019-ben Tarlós Istvánnak.”

A kieső bevételeket így sorolta:

  • Iparűzési adó: - 28 milliárd forint
  • Megemelt szolidaritási adó: -26 milliárd forint
  • BKK-jegybevétel-kiesés: -20 milliárd forint.
  • Ki nem fizetett szemétszállítás: -5 milliárd forint.
  • Megemelt közműadó: -5 milliárd forint.
  • Fővárosi cégek bevételkiesése: -4 milliárd forint.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!