Trump hívei ellentüntetőkkel csaptak össze Washingtonban, több mint 20 embert előállítottak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője minden jel szerint óriásit túlzott, amikor azt mondta, több mint egymillió ember vett részt Washington D. C.-ben a Donald Trump melletti, Million MAGA March című tüntetésen.

A tudósítások szerint ugyanis pár ezren, de legfeljebb pár tízezren lehettek, akik Trumpot éltették, és az elnökhöz hasonlóan azt állították, hogy a demokraták elcsalták a választást. (Erre továbbra sincs bizonyíték, úgy tűnik, Trump simán elbukta a választást.)

Fotó: Samuel Corum/Getty Images/AFP

A tüntetők között ott voltak a szélsőjobboldali, trumpista keménymag, a Proud Boys tagjai, akikkel összecsaptak Black Lives Matter-tüntetők és az Antifa tagjai. Miután verekedés tört ki, legalább egy embert megkéseltek, őt kritikus állapotban vitték el.

Fotó: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP

A rendőrök több mint 20 embert előállítottak.

Trump a Twitterre azt írta, az Antifa ártatlan emberekre támadt, a rendőrök pedig tegyék a munkájukat, és ne fogják vissza magukat. (Business Insider, NBC News)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!