A fakabátok bevarrtak egy törpenyulat

Törpenyúl a rács mögöttFotó: police.hu

Vasárnap – aznap, amikor reggel Hajdú-Bihar megyében egy védett egerészölyvre csaptak le a hekusok – este a BRFK XIII. kerületi járőrei egy Lehel utcai kerítés tövében egy otthagyott kisállatketrecre bukkantak.

Szökevény a kelepcébenFotó: police.hu

A ketrecben egy láthatóan átfázott törpenyúl volt, amit a zsernyákok a járőrautóba tettek, hogy felmelegedjen (= megpuhítsák).

Kisállat a zsaruk markábanFotó: police.hu

Mivel nem sikerült szóra bírni, és a kihűlt állat nem köpte be a gazdáját, a rendőrök a bekasztlizott állatot bevitték a hűvösre, azaz átadták a Kutyamentő Angyalok Egyesületnek, ahol gondoskodnak az ellátásáról, és felelős gazdát keresnek neki. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó