Koronavírus-számok Magyarországon 05.16.
Elhunytak + 61 Σ 29 175
Kórházban - 183 Σ 2 270
Fertőzöttek + 718 Σ 798 147
Tesztek + 15 826 Σ 5 638 662
Egyszer oltottak + 45 333 Σ 4 600 012

Több az új fertőzött, mint amennyi tesztet jelentett az operatív törzs

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kormányzati koronavírus oldalon megjelent hétfő reggeli számok alapján 6098 tesztet végeztek el, de ennél több, 6495 új fertőzöttet találtak. Az ellentmondásra egyelőre nincs magyarázat. (Az valóban kézenfekvő, hogy a bejelentett új fertőzöttek száma és az elvégzett tesztek száma között nincs összefüggés, bár ezek a számok nagyjából együtt mozogtak eddig, és külön semmi értelme nincs kommunikálni ezeket. Írtunk az operatív törzsnek az ügyben.) Frissítés: az operatív törzs azt írta,  hogy „a ma reggel közölt mintavételek száma adatszolgáltatási késedelem miatt nem végleges, a közöltnél jóval több mintavétel történt, az adatot még a mai napon frissítjük”.

Így a világ csodájára kevesebb lett a teszt, mint az új fertőzött.

93 újabb áldozata van a járványnak, ezzel összesen 3190 főre emelkedett az elhunytak száma.

Tavasz óta így alakultak a halálozási adatok.

7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (223-mal többet mint egy nappal korábban).

582-en vannak lélegeztetőgépen, 13-mal több mint egy nappal korábban.

A 24. hu hívta fel arra a figyelmet, hogy az operatív törzs szerint egy nap alatt 6495-tel nőtt a fertőzöttek száma. Viszont szintén az operatív törzs jelentése szerint az összfertőzöttek száma nem 6495-tel, hanem kereken 7000-rel nőtt tegnapról mára.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.