Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

Több az új fertőzött, mint amennyi tesztet jelentett az operatív törzs

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kormányzati koronavírus oldalon megjelent hétfő reggeli számok alapján 6098 tesztet végeztek el, de ennél több, 6495 új fertőzöttet találtak. Az ellentmondásra egyelőre nincs magyarázat. (Az valóban kézenfekvő, hogy a bejelentett új fertőzöttek száma és az elvégzett tesztek száma között nincs összefüggés, bár ezek a számok nagyjából együtt mozogtak eddig, és külön semmi értelme nincs kommunikálni ezeket. Írtunk az operatív törzsnek az ügyben.) Frissítés: az operatív törzs azt írta,  hogy „a ma reggel közölt mintavételek száma adatszolgáltatási késedelem miatt nem végleges, a közöltnél jóval több mintavétel történt, az adatot még a mai napon frissítjük”.

Így a világ csodájára kevesebb lett a teszt, mint az új fertőzött.

93 újabb áldozata van a járványnak, ezzel összesen 3190 főre emelkedett az elhunytak száma.

Tavasz óta így alakultak a halálozási adatok.

7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (223-mal többet mint egy nappal korábban).

582-en vannak lélegeztetőgépen, 13-mal több mint egy nappal korábban.

A 24. hu hívta fel arra a figyelmet, hogy az operatív törzs szerint egy nap alatt 6495-tel nőtt a fertőzöttek száma. Viszont szintén az operatív törzs jelentése szerint az összfertőzöttek száma nem 6495-tel, hanem kereken 7000-rel nőtt tegnapról mára.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!