Trump ügyvédei felhígították a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetüket

Trump ügyvédei visszavonták a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetük központi elemeit, amikkel le akarták állítani a választási  eredmények további hitelesítését. Az államban egyébként Joe Biden nyert. 

Így a keddi meghallgatás előtt az elnök stábja visszavonta azt a panaszát, miszerint 682 479 szavazatot választási megfigyelők nélkül, illegálisan számoltak volna hozzá az eredményhez. 

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Ugyanakkor a vasárnap benyújtott keresettel továbbra is meg akarják akadályozni, hogy Bident hirdessék ki győztesnek. Trump ügyvédei most azt állítják, hogy a demokrata többségű megyékben megengedték a választóknak, hogy kijavítsák a hibásan leadott szavazataikat (ha nem volt belső boríték vagy hiányzott az aláírás a külső borítékról). Ugyanakkor szerintük a republikánus többségű megyékben erre nem volt lehetőség. 

De Cliff Levine, a demokraták egyik ügyvédje szerint a kijavított szavazatokból olyan kevés volt, hogy azok nem befolyásolták a végeredményt, vagyis ezek nélkül is Biden nyert volna az államban.  Levine szerint Trumpéknak inkább azokat a megyéket kellene beperelniük, ahol nem segítettek a szavazóknak.  (APNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.