Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Trump ügyvédei felhígították a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetüket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Trump ügyvédei visszavonták a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetük központi elemeit, amikkel le akarták állítani a választási  eredmények további hitelesítését. Az államban egyébként Joe Biden nyert. 

Így a keddi meghallgatás előtt az elnök stábja visszavonta azt a panaszát, miszerint 682 479 szavazatot választási megfigyelők nélkül, illegálisan számoltak volna hozzá az eredményhez. 

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Ugyanakkor a vasárnap benyújtott keresettel továbbra is meg akarják akadályozni, hogy Bident hirdessék ki győztesnek. Trump ügyvédei most azt állítják, hogy a demokrata többségű megyékben megengedték a választóknak, hogy kijavítsák a hibásan leadott szavazataikat (ha nem volt belső boríték vagy hiányzott az aláírás a külső borítékról). Ugyanakkor szerintük a republikánus többségű megyékben erre nem volt lehetőség. 

De Cliff Levine, a demokraták egyik ügyvédje szerint a kijavított szavazatokból olyan kevés volt, hogy azok nem befolyásolták a végeredményt, vagyis ezek nélkül is Biden nyert volna az államban.  Levine szerint Trumpéknak inkább azokat a megyéket kellene beperelniük, ahol nem segítettek a szavazóknak.  (APNews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!