Trump ügyvédei felhígították a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetüket

külföld
2020 november 16., 08:37

Trump ügyvédei visszavonták a pennsylvaniai eredmények ellen benyújtott keresetük központi elemeit, amikkel le akarták állítani a választási eredmények további hitelesítését. Az államban egyébként Joe Biden nyert.

Így a keddi meghallgatás előtt az elnök stábja visszavonta azt a panaszát, miszerint 682 479 szavazatot választási megfigyelők nélkül, illegálisan számoltak volna hozzá az eredményhez.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Ugyanakkor a vasárnap benyújtott keresettel továbbra is meg akarják akadályozni, hogy Bident hirdessék ki győztesnek. Trump ügyvédei most azt állítják, hogy a demokrata többségű megyékben megengedték a választóknak, hogy kijavítsák a hibásan leadott szavazataikat (ha nem volt belső boríték vagy hiányzott az aláírás a külső borítékról). Ugyanakkor szerintük a republikánus többségű megyékben erre nem volt lehetőség.

De Cliff Levine, a demokraták egyik ügyvédje szerint a kijavított szavazatokból olyan kevés volt, hogy azok nem befolyásolták a végeredményt, vagyis ezek nélkül is Biden nyert volna az államban. Levine szerint Trumpéknak inkább azokat a megyéket kellene beperelniük, ahol nem segítettek a szavazóknak. (APNews)