Túl magas a légszennyezettség Budapest néhány részén

A PM2,5 szennyezettséget folyamatosan mérő műszerek adatait tette közzé a főváros. Az elmúlt időszak 24 órára számított átlagos koncentrációi a mintavételi pontokon több helyen a WHO ajánlás (25 µg/m3) fölötti értéket mértek.  A nyolcadik kerületi Teleki téren és az ötödik kerületi Erzsébet téren a legrosszabb a helyzet, de a X., XIII., XV. kerületben is a határérték felett van az aeroszolszennyezettség. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint ma az érkező hidegfront hatására csökken az aeroszolszennyezettség, majd holnap estétől újabb két napra stagnálás, illetve az éjszakai órákban újra magas szint várható. Péntektől az erős hidegfront hatására jelentős javulás várható, kitisztul a levegő.

A jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.