Túl magas a légszennyezettség Budapest néhány részén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A PM2,5 szennyezettséget folyamatosan mérő műszerek adatait tette közzé a főváros. Az elmúlt időszak 24 órára számított átlagos koncentrációi a mintavételi pontokon több helyen a WHO ajánlás (25 µg/m3) fölötti értéket mértek.  A nyolcadik kerületi Teleki téren és az ötödik kerületi Erzsébet téren a legrosszabb a helyzet, de a X., XIII., XV. kerületben is a határérték felett van az aeroszolszennyezettség. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint ma az érkező hidegfront hatására csökken az aeroszolszennyezettség, majd holnap estétől újabb két napra stagnálás, illetve az éjszakai órákban újra magas szint várható. Péntektől az erős hidegfront hatására jelentős javulás várható, kitisztul a levegő.

A jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!