Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

48 éves, magas vérnyomásos férfi is a koronavírus áldozatai közt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hat 50 évnél fiatalabb halott is szerepel az operatív törzs kedd délelőtti jelentésében, ami a járvány 91 újabb áldozatáról számolt be. Egyikük 25 éves, akinél magasvérnyomás-betegséget és tüdőtumort tüntettek fel alapbetegségként. 

Egy 48 éves férfinél csak magas vérnyomás szerepel, egy 47 éves férfinél pedig emellett cukorbetegség is. A 40-50 éves áldozatok közt a legtöbb alapbetegséget egy 49 éves férfihez írták be: magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, gyomorfekély, iszkémiás szívbetegség, végstádiumú veseelégtelenség, elhízás. Egy 45 éves férfinél  cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, epilepszia, egy 49 éves férfinél pedig krónikus elhízás szerepel.

Egy 67 éves férfi elhunytnál pedig nem tüntettek fel alapbetegséget. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó