Egy kutyát csak egy ember sétáltathat, tizenegy kutyás ment túl messzire tegnap éjjel

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre kiderült, hogy a kijárási korlátozás alatt egy kutyát csak egy ember sétáltathat.

Kérdésekre válaszolva közölték azt is, hogy:

  • Az önkéntes munkát végzők is dolgozhatnak 20 óra után, ha rendelkeznek a jogszabályban előírt igazolással,
  • az önfoglalkoztató vállalkozók önmaguk számára igazolják azt, ha mentesülnek a kijárási tilalom alól,
  • a Nemzeti Népegészségügyi Központ hat szűrőbusszal vesz részt a mintavételezésben, hogy csökkentsék a mentőszolgálat leterheltségét.

A sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 432 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, közterületen 330, tömegközlekedési eszközökön 48, a bevásárlóközpontokban 52 ilyen eset történt.

Szintén a maszkhasználat mellőzése miatt Budapesten harminc napra bezárattak egy hamburgerezőt, és egy hétre bezárattak egy pékséget. Berzencén egy panziót zárattak be hatvan napra, mert egy vendég még csak nem is vitt magával maszkot.

Tizenegy kutyasétáltatóval szemben kellett intézkedni, akik nem tartották be az 500 méteres sétáltatási határt.

(via Telex)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.