Kozsó üzletében még akkor is szikráztak a vezetékek, amikor már lekapcsolták az áramot

bűnügy
2020 november 18., 05:22

Bíróságon vallott arról Kocsor Zsolt (Kozsó) barátja, hogy a zenész hogyan lopta az áramot a teázójában, írja a Blikk.

A férfi elmondása szerint akkor vette át az üzlet vezetését, amikor Kozsó Amerikában volt, és Kozsó állítólag azért pont őt kérte meg a feladatra, mert az előző üzletvezetőben nem bízott többé, amiért beengedte a vízóra-leolvasót.

A barátnak eleinte csak felügyelnie kellett a teázó működését, később már vezetnie is azt, ekkor tűnt fel neki, hogy a sok elektronikai berendezés ellenére csak néhány ezer forintról szóló villanyszámlák érkeztek. Állítása szerint volt, amikor az áram a dolgozókat is megütötte, de senkit, beleértve a szerelőket sem szabadott beengednie abba a helyiségbe, ahol a villanyóra volt.

Teljesen világosság akkor vált számára az áramlopás, amikor a pincét elöntötte a víz, ezért lekapcsolták az áramot, mégis tovább szikráztak a vezetékek. Amikor ez történt, akkor Kozsó egy ismeretlen, szerelőtáskás férfival ment le a villanyórához, majd pénzt adott neki.

Az eset után az üzletvezető és a kollégák elkezdtek fényképeket készíteni a villanyóráról, ami visszafelé pörgött. 2016 áprilisában pedig az üzletvezető feljelentést tett Kozsó ellen.

Az ügyészségi irat is a férfi szavait támasztja alá, ami szerint Kozsó hitelesített villamos fogyasztásmérő órát ismeretlen személy közreműködésével befolyásolta ezzel mintegy 1,7 millió forintos kárt okozva a szolgáltatónak. A tárgyaláson maga Kozsó nem vett részt.