Az áramlopással és bélyeghamisítással vádolt Kozso tagadja a bűnösségét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Pesti Központi kerületi bíróságon az előkészítő üléssel elkezdődött a nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolt Kocsor Zsolt, azaz Kozso pere. A zenész az 1990-es években volt ismert, utoljára 2017 nyarán dobott nagyot egy TV2-s reggeli műsorban, nemrég pedig a Fidesz szimpatizánsaként bukkant fel.

Kozsót annak idején teaházának volt üzletvezetője jelentette fel az ELMÜ-nél, mert szerinte durva visszaélések voltak az üzletben: visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, és akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

A 24.hu azt írja, hogy a vádirat szerint Kozso egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája plombáját eltávolítsa, és annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza. A lap azt írja, K. Zs. a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasáskor a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést, és 2013 áprilisa és 2016 áprilisa között az áramlopással a szolgáltatónak 1,75 millió forint kárt okozott, amiből csak 25 ezer forint térült meg.

A kerületi ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyalásról. Kozso ebbe nem ment bele, és tagadta a bűnösségét, miután az ügyész ismertette a vádiratot. Ezután Kozsó lemondott a tárgyaláson való részvétel jogáról, majd írásban nyújtotta be a vallomását, amit a védelem indítványára az eljáró bíró az április 3-i tárgyaláson ismertet majd. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó