Méteres lángokkal égett egy szentendrei úti étterem

Nagy lángokkal égett egy lakóházzal egybeépített vendéglő Budapesten a III. kerületben kedden délután, írja a Fővárosi Katasztrófavédelem közleményében.

A 300 négyzetméteres vendéglő a Szentendrei út és a Mátyás király út kereszteződésétől nem messze gyulladt ki. A helyszínre 47 tűzoltó és 14 tűzoltó kocsi vonult ki, mire kiérkeztek a lángok már az ablakon törtek ki. A méteres tüzet órákon keresztül oltották, de egyelőre még nem derült ki, hogy mi okozhatta azt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.