Szijjártó: Magyarország és Brazília szövetségesek, mindkét országot támadja a liberális mainstream

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Harmincpercesre tervezték, de másfél órásra nyúlt tárgyalása Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel, számolt be Facebook-videójában a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter az egyeztetést követően megállapította, hogy Magyarország és Brazília kormánya és vezetője hasonlóan közelíti meg a világpolitikát "leginkább feszítő" kérdéseket, illetve érdek- és értékalapú szövetség jött létre a két ország között. A külügyminiszteri beszámoló szerint a világjárvány nem került szóba, az viszont igen, hogy 

  • "mindkét ország egyszerre szembesül a liberális mainstream folyamatos támadásával", 
  • "folyamatos hazugsághadjáratnak" vannak kitéve, 
  • és "folyamatosan különböző megfélemlítési kísérletekkel" találják szembe magukat a nemzetközi politikában.

A nemzet-, a vallás- és a családellenes erők nemzetközi szinten egyre erőteljesebb támadásokat indítanak a "patrióta, családpárti, keresztény politikát végrehajtó, hazafias" kormányok ellen, ezért fontos, hogy az ilyen típusú kormányok - így Magyarország és Brazília is - szorosabban együttműködjenek, mondta Szijjártó. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!