Új-Zélandon hidzsábos egyenruhával csábítják a muszlim nőket a rendőrségbe dolgozni

Hidzsábos rendőr egyenruhával ösztönzik a muszlim nőket, hogy csatlakozzanak a rendőrséghez Új-Zélandon.

A hidzsábos rendőrruha megalkotásának ötlete 2018-ban jött azok az új-zélandi rendőrök felől, akik középiskolákba jártak előadásokat tartani. A rendőrség szóvivője szerint az új egyenruhával azt akarták kifejezni, hogy ők egy befogadó közösség, amely tükrözi az ország sokszínűségét is. 

Zeena Ali az első rendőrnő, aki nem csak felölthette a vallásának megfelelő egyenruhát, de a fejlesztésében is részt vehetett. A Fijin született nő a christchurchi terrortámadásokkor döntött úgy, hogy be szeretne lépni a rendőrségbe.

„Rádöbbentem, hogy sokkal több muszlim nőre lenne szükség a rendőrségben, hogy az embereket támogassa” - mondta Ali, aki szerint az egyenruha hatására talán több muszlim nő fog csatlakozni a rendőrséghez.

A hidzsábos egyenruha nem Új-Zélandon jelent meg először, ugyanis a londoni rendőrségnél már 2006 óta van lehetőség erre, a skót rendőrségnél pedig 2016-ban vezették be, de Ausztráliában is 2004-ben bukkant fel először hidzsábos rendőr. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó