A meghívottak majdnem fele covidos lett az ohiói esküvő után

koronavírus
2020 november 19., 19:25

Anthony és Mikayla Bishop Halloweenkor házasodtak össze. Aggódtak a koronavírus miatt, ezért az eredeti 200 fős vendéglistát 83 meghívottra csökkentették, egymástól távolabb helyezték el az asztalokat és kézfertőtlenítőket készítettek ki a vendégeknek, "spread love not germs" ("a szeretetet terjesszétek, ne baktériumokat") felirattal.

Ennek ellenére 32 résztvevő - köztük a friss házasok és három nagyszülő - kapta el a koronavírust az esküvőn. Két nagyszülőjük ráadásul annyira beteg lett, hogy kórházba is került.

Nem gondoltam volna, hogy a vendégeink majdnem fele megbetegszik

- mondta Mikayla egy helyi tévének. "Benne vagy a pillanatban. Jól érzed magad. Ilyenkor nem gondolsz a koronavírusra."

Ohióban hétfőn szigorítottak a tömegrendezvények szabályain, most már nem lehet táncolni az esküvőkön. Amikor a fiatal pár október végén összeházasodott, még nem volt erre vonatkozó előírás. Utólag visszagondolva úgy látják, a táncparkett lehetett a legtöbb fertőzés forrása. Előtte, az asztaloknál még működött a távolságtartás, táncolás közben viszont mindenki maszk nélkül mászott a másik arcába.

A megfertőzött nagyszülők azonban nem táncoltak és végig maszkban voltak, a hosszú, egy légtérben töltött idő miatt viszont így is elkapták a betegséget.

(via BuzzFeed News)