A Vogue szép csendben törölte egy szuperterjesztő eseménynek bizonyult esküvőről közölt lelkendező képes beszámolóját

ÉLET
2020 november 19., 08:32

"Ez a kültéri esküvő Martha's Vineyardban maga volt az őszi elegancia" - címen közölt lelkendező képes beszámolót a Vogue egy, a New York-i elit kedvelt nyaralóhelyén októberben rendezett lakodalomról. A kedden közölt beszámolót aztán még aznap, minden figyelmeztetés és tájékoztatás nélkül csendben törölték, miután szembesültek vele, hogy a körülrajongott rendezvényről azóta tudni lehet, hogy szuperterjesztő eseménnyé fajult, komoly járványgóccá vált.

Bár a Vouge a cikkében külön kiemelte, hogy az esküvő szervezői az amerikai járványügyi központ (CDC) minden előírását betartották, az esemény óta Martha"s Vineyardon felfutott a járvány, már több mint száz fertőzöttet regisztráltak.

A már nem elérhető képeken, amúgy az is megfigyelhető, miért vállhatott szuperterjesztő eseménnyé a rendezvény. A Vogue állításával szemben ugyanis a résztvevők annyira nem tartották be a CDC előírásait, például csak hébe-hóna viseltek maszkot, és nem igazán tartottak egymástól távolságot.

A Vogue kiadója, a Condé Nast végül a Vineyard Gazette nevű helyi lap érdeklődésére azt mondta, hogy amint értesültek a vendégek megbetegedéséről, eltávolították a cikküket - amire hivatalos twiter-fiókjukban még mindig mutat egy link.

link Forrás