Koronavírus-számok Magyarországon 02.25.
Elhunytak + 120 Σ 14 672
Kórházban + 483 Σ 4 836
Fertőzöttek + 4 385 Σ 414 514
Tesztek + 25 509 Σ 3 577 770
Oltottak + 37 069 Σ 508 073

Áramszünet volt a szegedi intenzív osztályon, ahol koronás betegeket látnak el

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szerda este áramkimaradás volt a szegedi klinika koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztályán, erősítette meg értesülésünket a kórház. Fél hatkor egy elosztó berendezés kapott zárlatot, ezért automatikusan lekapcsolt az elektromos rendszer. „A műszaki hibát észlelve a műszaki ügyeleti osztály azonnal a helyszínre érkezett és kijavította a hibát” - írták. 

Az intenzív osztályokon számos életmentő berendezést működtetnek árammal, a lélegeztetőgépek mellett monitorokat, gyógyszeradagoló pumpákat. Ezeknek akkumulátoruk is van, ami töltöttségi szinttől, elavultságtól függően néhány óráig használható. 

Ez tette lehetővé, hogy a betegeket egy másik, szintén koronás betegek intenzív ellátására kijelölt épületszárnyba költöztessék. Egy intenzíves orvos szerint - aki a konkrét esetet nem ismeri - hatalmas munka ilyen kritikus állapotú betegeket mozgatni. A kórház azt írta, a betegellátásban nem történt fennakadás, 

Az épületrészt most alaposan átvizsgálják, „hogy véletlenül se ismétlődhessen meg hasonló műszaki hiba”. Ha ezzel végeznek, újra fertőzött betegeket fognak ott ellátni.