Fél évvel a tóba fulladt Naya Rivera halála után gondatlan veszélyeztetés miatt emelhetnek vádat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Naya Rivera színésznő 2020 júliusában halt meg, halála után fél évvel exférje, Ryan Dorsey most gondatlan veszélyeztetés miatt perelné a kaliforniai Piru tó fenntartóit és a helyi hatóságokat. Szerinte nem tájékoztatják vagy figyelmeztetik megfelelően azokat, akik a tóban szeretnének úszni. Dorsey azt is kifogásolta, hogy a Rivera által bérelt hajón nem volt biztonságosan hozzáférhető létra, kötél, horgony, rádió és semmilyen olyan biztonsági felszerelés, amely „megakadályozhatta volna, hogy az azt bérlő úszó eltávolodjon a hajótól”.

A 33 éves Naya Rivera 2020 júliusában tűnt el a kaliforniai Piru tavon, miután négyéves fiával hajót béreltek, majd úsztak egyet a tóban. A mentőmellényt viselő gyereket egyedül találták a hajóban, a gyerek azt mondta, együtt ugrottak a vízbe, anyja azonban eltűnt. A színésznő holttestét egy héttel később találták meg, a vizsgálatok során a hatóságok megállapították, hogy baleset történt, a színésznő megfulladt.

Naya Rivera legismertebb szerepe a Glee – Sztárok leszünk! című musicalsorozatban volt.

(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó