Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

Péntektől tesztelik a szociális dolgozókat, hétfőn jön az oktatás- és az egészségügy

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A szociális intézményekben kezdődik a kormány által szervezett koronavírus-tesztelés, amin a részvétel önkéntes, mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón. Jövő héttől az egészségügyi és az oktatási intézmények is sorra kerülnek, köztük a bölcsődék, óvodák és iskolák is.

„Az egészségügyi és szociális intézmények saját erőforrásaikkal tudják elvégezni ezeket a vizsgálatokat, ahol viszont segítségre van szükség, ott a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik meg.”

A tesztelést két fős csapatok végzik majd, egyikük orvostanhallgató lesz. Egy ilyen párosnak naponta három helyre kell elmennie, hogy egy hét alatt mindenkit letesztelhessenek. 

Gulyás beszélt arról is, hogy összesen 12 millió adag oltóanyagot kötött le a kormány az oxfordi AstraZeneca, a Janssen Pharmaceutica és a Pfizer vakcinájából. Ha ezt mind meg is vásárolják, az 36 milliárd forintba fog kerülni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!