Putyin különösen boldoggá tette Bolsonarót azzal, hogy férfiasnak nevezte

külföld
2020 november 19., 09:07

Hatalmas bromance bontakozik ki épp a világ két vezetője közt, a Moscow Times arról ír, hogy Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán azzal büszkélkedett, hogy az orosz elnök őt, pontosabban férfiasságát dicsérte egy beszédében.

Putyin a BRICS-csúcstalálkozón dicsérte a szélsőjobboldali elnök bátorságát a járványkezelésben. Putyin úgy fogalmazott, hogy bár Bolsonaro „személyesen is megfertőződött a vírussal”, „bátran ellenállt a megpróbáltatásoknak”, „igazi férfiként nézett szembe vele”, illetve „kiváló férfiasságot, erőt és akaratot” mutatott.

link Forrás

Bolsonaro annyira örült Putyin dicsérő szavainak, hogy Twitteren és Facebookon is megosztotta azokat, majd egy beszédében is elismételte.

A bromance láttán természetesen megindult a viccelődés, hogy Bolsonaro miután „szakított” Trumppal, már mással flörtöl, és elkezdődött a mémgyártás is:

link Forrás

Putyinnal szemben mások eddig inkább kritizálták Bolsonaro járványkezelési stratégiáját, pontosabban annak hiányát. Brazíliában már több mint 163 ezer halálos áldozata volt a járványnak, ezzel az ország a második a világon az Egyesült Államok mögött.