Putyin különösen boldoggá tette Bolsonarót azzal, hogy férfiasnak nevezte

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hatalmas bromance bontakozik ki épp a világ két vezetője közt, a Moscow Times arról ír, hogy Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán azzal büszkélkedett, hogy az orosz elnök őt, pontosabban férfiasságát dicsérte egy beszédében.

Putyin a BRICS-csúcstalálkozón dicsérte a szélsőjobboldali elnök bátorságát a járványkezelésben. Putyin úgy fogalmazott, hogy bár Bolsonaro „személyesen is megfertőződött a vírussal”, „bátran ellenállt a megpróbáltatásoknak”, „igazi férfiként nézett szembe vele”, illetve „kiváló férfiasságot, erőt és akaratot” mutatott.

Bolsonaro annyira örült Putyin dicsérő szavainak, hogy Twitteren és Facebookon is megosztotta azokat, majd egy beszédében is elismételte. 

A bromance láttán természetesen megindult a viccelődés, hogy Bolsonaro miután „szakított” Trumppal, már mással flörtöl, és elkezdődött a mémgyártás is:

Putyinnal szemben mások eddig inkább kritizálták Bolsonaro járványkezelési stratégiáját, pontosabban annak hiányát. Brazíliában már több mint 163 ezer halálos áldozata volt a járványnak, ezzel az ország a második a világon az Egyesült Államok mögött.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó