Putyin különösen boldoggá tette Bolsonarót azzal, hogy férfiasnak nevezte

Hatalmas bromance bontakozik ki épp a világ két vezetője közt, a Moscow Times arról ír, hogy Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán azzal büszkélkedett, hogy az orosz elnök őt, pontosabban férfiasságát dicsérte egy beszédében.

Putyin a BRICS-csúcstalálkozón dicsérte a szélsőjobboldali elnök bátorságát a járványkezelésben. Putyin úgy fogalmazott, hogy bár Bolsonaro „személyesen is megfertőződött a vírussal”, „bátran ellenállt a megpróbáltatásoknak”, „igazi férfiként nézett szembe vele”, illetve „kiváló férfiasságot, erőt és akaratot” mutatott.

Bolsonaro annyira örült Putyin dicsérő szavainak, hogy Twitteren és Facebookon is megosztotta azokat, majd egy beszédében is elismételte. 

A bromance láttán természetesen megindult a viccelődés, hogy Bolsonaro miután „szakított” Trumppal, már mással flörtöl, és elkezdődött a mémgyártás is:

Putyinnal szemben mások eddig inkább kritizálták Bolsonaro járványkezelési stratégiáját, pontosabban annak hiányát. Brazíliában már több mint 163 ezer halálos áldozata volt a járványnak, ezzel az ország a második a világon az Egyesült Államok mögött.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó