50-60 orvost és ápolót köt le a Nemzetközi Úszóliga biztosítása

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Idén október 16. és november 22. között tartják a Duna Arénában a Nemzetközi Úszóliga (ISL) fordulóit. Egyébként eredetileg csak az alapszakasz tíz fordulóját rendezték volna meg összesen tíz csapat részvételével. A négycsapatos finálét a tervek szerint Tokióban tartották volna meg, de a nemzetközi járványhelyzet miatt a döntő is Budapesten lesz.

A hathetes verseny orvosszakmai biztosításáért a Semmelweis Egyetem felel Merkely Béla vezetésével. Ők tesztelik a versenyzőket is, mivel verseny több mint ezer résztvevőjének hetente több PCR-vizsgálaton is át kell esnie.  De hozzájuk tartozik az előírások szerinti be- és kiléptetés, valamint az esemény helyszíni orvosi felügyeletének folyamatos ellátása is, nem ritkán napi 15 órában.

Az egyetem honlapján megjelent beszámolóból kiderül az is, hogy a feladatellátásban a Semmelweis Egyetem 50-60 orvosa, ápolója, valamint a Kórházhigiénés Osztály járványügyi felügyelői vesznek részt.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!