50-60 orvost és ápolót köt le a Nemzetközi Úszóliga biztosítása

Idén október 16. és november 22. között tartják a Duna Arénában a Nemzetközi Úszóliga (ISL) fordulóit. Egyébként eredetileg csak az alapszakasz tíz fordulóját rendezték volna meg összesen tíz csapat részvételével. A négycsapatos finálét a tervek szerint Tokióban tartották volna meg, de a nemzetközi járványhelyzet miatt a döntő is Budapesten lesz.

A hathetes verseny orvosszakmai biztosításáért a Semmelweis Egyetem felel Merkely Béla vezetésével. Ők tesztelik a versenyzőket is, mivel verseny több mint ezer résztvevőjének hetente több PCR-vizsgálaton is át kell esnie.  De hozzájuk tartozik az előírások szerinti be- és kiléptetés, valamint az esemény helyszíni orvosi felügyeletének folyamatos ellátása is, nem ritkán napi 15 órában.

Az egyetem honlapján megjelent beszámolóból kiderül az is, hogy a feladatellátásban a Semmelweis Egyetem 50-60 orvosa, ápolója, valamint a Kórházhigiénés Osztály járványügyi felügyelői vesznek részt.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.