Koronavírus: 96 új áldozat, több mint 600-an vannak lélegeztetőn

járvány
2020 november 20., 07:16

Kivételesen nem kellett megvárni a kormányzati koronavírus honlap napi jelentését a járvány hivatalos adatairól. Előbb ugyanis Kósa Lajos szivárogtatta ki véletlenül a legfrissebb számokat az operatív törzs üléséről, majd Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában is bemondta azokat.

A hivatalos adatok szerint 96 új áldozata van a járványnak. Ez hasonló az elmúlt napokhoz.

link Forrás

Összesen eddig hivatalosan 3568 áldozata van a járványnak.

link Forrás

7512 covidost kezelnek kórházban, 20-szal kevesebbet, mint egy nappal korábban.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma ugyanakkor tovább emelkedett, először ment 600 fölé.

link Forrás

Orbán szerint sokan vannak ugyan lélegeztetőn, de van még szabad kapacitás, 1689 lélegeztetőkészülékkel felszerelt ágy van még szabadon. (Arról ezúttal nem beszélt, hogy továbbra is számítanak-e arra, hogy 4500-an szorulnak majd intenzív kezelésre december közepén.)

A riporter felvetésére, hogy megállni látszik a napi új fertőzöttek számának emelkedése, Orbán Müller Cecíliát idézte, aki nem mondta azt, hogy örülni lehet a számoknak. A tiszti főorvos Orbán érdeklődésére azzal válaszolt, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy megkezdődött volna a fertőzés lassulása, vagy túllennénk a nehezén, a számok indulhatnak felfelé és lefelé is.

A tesztek számát nem mondta be Orbán és Kósa Lajos sem fotózta le. Azt hagyományos a koronavirus.gov.hu-ról lehet megtudni, természetesen némi számolgatás után, mert külön nem közlik a napi adatot.

link Forrás

A pozitív tesztek aránya:

link Forrás