Joe Biden pénzt gyűjt, hogy felkészülhessen az elnökségre

politika
2020 november 21., 16:07

Az idei amerikai elnökválasztás már eddig is igazán bizarr helyzeteket okozott, de mindig sikerült megütni a lécet. Olyan például még biztos nem volt az amerikai történelemben, hogy egy megválasztott elnök a támogatóitól kér pénzt arra, hogy felkészülhessen a hatalom januári átvételére. Pedig Joe Biden pontosan erre kényszerül a Twitteret, miután a Trump-kormány nem engedi, hogy ehhez állami forrásokhoz jusson.

link Forrás

Donald Trump és a Republikánus Párt jelentős része továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy a választás - amelyen Biden fölényesen győzött, mint a leadott szavazatok, mind az elektorok számát tekintve - érvénytelen és igazából Trump nyert, a demokraták csal elcsalták a választást.

És mivel Trump és csapata görcsösen ragaszkodik ehhez a narratívához, Bident nem engedik hozzáférni a megválasztott elnököt általában már megillető hírszerzési jelentésekhez, a járvány állásával kapcsolatos adatokhoz, és azokhoz a forrásokhoz sem, amelyek az "átállás" menedzselését hivatottak finanszírozni, vagyis azt, hogy Biden kialakítsa a kabinetjét, és januárban már magabiztosan át tudja venni a kormány irányítását. Így Biden a Twitteren arra kéri a támogatóit, hogy egy kisebb összeggel szálljanak be az átállás finanszírozásába.