Égig érő fű: 30 milliót adhat a főváros udvarzöldítésre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor pénteken a Facebookra posztolta ki, hogy Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes stábjával együttműködésben udvarzöldítési pályázat kiírására tesznek javaslatot a Fővárosi Önkormányzatnak.

Az előterjesztésről Karácsony Gergely szerdán fog dönteni. Az ÉGIG ÉRŐ FŰ nevű programon társasházak, lakásszövetkezetek pályázhatnak a belső udvarok zöldítésére.

A célzott keretösszeg 30 millió Ft, a terv szerint 800 ezertől kétmillióig terjedő összegre lehet majd pályázni belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, tervezésre, növényzet és kerti bútorok telepítésére, növényvédelemre, 2021. március 3-ig.

A belvárosi udvarok megújításáról tavaly adott ki egy füzetet a Fővárosi Önkormányzat, benne több példával néhány milliós, jól sikerült udvarfelújításokra.

Az Égigérő fű egy 1979-es filmvígjáték egy társasház lakóiról, akik Poldi bácsi, a parkőr nyugdjba vonulását igyekeznek megszépíteni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!