Manfred Weber szerint csak a járvány miatt nem zárták még ki a Fideszt az Európai Néppártból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az EPP európai parlamenti frakcióvezetője a  flamand De Standaardnak adott interjújáben beszélt arról, hogy ha nem lenne járvány, az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése már döntött volna a Fidesz kizárásáról.

Az EPP tagsága még tavaly márciusban függesztette fel a Fidesz tagságát, majd idén februárban abban maradtak, hogy érvényben hagyják a Fidesz tagságának felfüggesztését, és majd 2021 első felében megvitatják, hogy milyen a Fidesz viszonya a párt által képviselt értékekhez.

Manfred WeberFotó: Nicolas Armer/dpa Picture-Alliance via AFP

Weber most arról beszélt, hogy  a pártcsaládban érlelődik a döntés, Orbán Viktor a vétója miatt folyamatosan veszít a támogatottságából. Beszélt arról is, hogy a néppárti frakció nem hajlandó újratárgyalni a jogállami feltételrendszerről a kormányokkal kötött megállapodást. A demokratikus értékek tiszteletben tartását garantáló rendelet nélkül az Európai Parlament nem fogja jóváhagyni az 1800 milliárd eurós költségvetési és gazdasági segélycsomagot. (via Népszava

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó