Az élet királya: szivarral a szájában ugrott a vízbe, hogy lebirkózza a kiskutyáját elragadó aligátort a 74 éves floridai nyugdíjas

ÉLET
2020 november 23., 04:05

2020 leglelkesítőbb pillanatait rögzítette a hétvégén egy floridai vadfigyelő kamera.

link Forrás

Richard Wilbanks, 74 éves floridai nyugdíjas a birtoka végében fekvő tavacska partján sétáltatta a család friss szerzeményét, Gunnert, a 3 hónapos king Charles cavalier spánielt.

Ez a kutyafajta angol főúri udvarokban jött létre, ilyesmi ölebe volt volt például Marie Sophie Friedericke von Holzhausennek, mint az Johann Georg Ziesenis 1758-as festményén is látható, amin a szereplők mintha éppen megkötnék az ölebek és az emberek közötti békeszerződést.

Minderre azonban nem volt tekintettel az az aligátor, aki Wilbanks elbeszélése szerint “rakétaként robbant ki a vízből” , elkapta az apró kölyökkutyát és azzal a lendülettel visszarántotta a tóba. Ekkor pár tized másodperc alatt kiderült, hogy ki az Élet Királya.

Wilbanks ugyanis habozás nélkül beugrott a vízbe, lenyúlt a tó fenekére,

elkapta és kiemelte a vízből a kiskutyát a fogai közt tartó aligátort,

aztán kitámolygott vele a partig,

ahol némi küzdelem árán - Tarzan, James Bond, Rahan és Krokodil Dundee szellemiségéhez méltóan - puszta kézzel szétfeszítette az állkapcsát,

hogy Gunner kiugorhasson a fogak közül és elszaladhasson.

A Mester eközben végig a szájában tartott valamit, ami nagyon úgy néz ki, mint egy szivar.

A CNN-nek azt mondta, hogy automatikusan, ösztönből ugrott a kutyájával a víz alatt eltűnő hüllő után, akit elkapni nem volt nehéz, a száját szétfeszíteni viszont annál inkább. Az aligátor fogai elmondása szerint "szétszedték" az ujjait, ezért tetanuszoltást kapott, Gunnernek pedig egy fognyom maradt a hasán, amit szintén elláttak. Vagyis a látványhoz képest jól megúszták.

A csodás akció döntő pillanatait azért nézhetjük meg, mert egy helyi környezetvédő szervezet a környéken vadfigyelő kamerákat helyezett el, hogy az emberek és a környezetükben élő vadállatok kapcsolatát tanulmányozhassák.

Wilbanks annyira egyetért velük abban, hogy a Föld nem az embereké, hanem a vadállatoké is, hogy az aligátort nem távolíttatta el a tavából, de Gunnert azóta csak pórázon viszi a környékére.