Trump megkegyelmezett két pulykának

ünnep
2020 november 24., 19:57

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében a hálaadás napja előtti hagyomány szerint kegyelmet adott két pulykának. Az ünnepség szinte egy időben zajlott Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várható kormánya kulcsfontosságú tagjainak bemutatásával a delaware-i Wilmingtonban.

Trump az ünnepségen egyetlen szót sem ejtett a hatalomátadás folyamatáról. Boldog és egészséges ünnepeket kívánva az amerikaiaknak, a first lady, Melania Trump és a meghívott vendégek társaságában kegyelmet adott a Kukorica és a Kukoricacsutka nevű két pulykának, amik így egy iowai farmon élhetik le az életüket.

photo_camera Fotó: Mandel Ngan/AFP

A hálaadás az amerikaiak egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, amit minden évben november negyedik csütörtökén tartanak meg. Az első amerikai telepesektől megőrződött hagyományok szerint a hálaadásnapi hagyományos vacsorán minden amerikai család asztalára pulyka kerül. Ez annyira összeforrott az ünneppel, hogy sok helyen pulykanapnak is nevezik a hálaadást. Ilyenkor a mindenkori amerikai elnök egy ceremónián kegyelmet ad egy pulykának, amit így nem vágnak le.

link Forrás

Rövid beszédében Trump azt mondta: az idén különös hála illeti meg az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, tudósokat, akik a koronavírus-járvány elleni harcban rész vesznek. A beszédében megint „kínai vírusnak” nevezte a Kínából elterjedt SARS-CoV-2 koronavírust.

A Rózsakertben tartott ünnepség előtt az elnök előre be nem jelentett, nagyon rövid tájékoztatót tartott. Ezen dicsérte a vakcina kifejlesztésére tett erőfeszítéseket és a tőzsde szárnyalását.

link Forrás

Azt mondta, a tőzsde fellendülése elválaszthatatlan attól a hírtől, hogy rendelkezésre áll a koronavírus elleni oltóanyag. Ez idén ez a 9., az elnöksége alatt pedig a 48. alkalom, hogy szárnyal a tőzsde – mondta, gratulálva a kormányzat keményen dolgozó tagjainak és az amerikai népnek. (MTI)