40 év börtönre ítélték a dél-koreai chatszobák vezetőjét, ahol szexvideózásra kényszerítettek nőket

bűnügy
2020 november 26., 06:29

A dél-koreai bíróság 40 év börtönre ítélte Cso Dzsupint, aki vezetője volt annak a csoportnak, akik chatszobákba csábítottak szexvideózni nőket, a nézőktől pedig ezért pénzt szedtek.

A 24 éves Cso Dzsupin nyolc chatszobát hozott létre „nth-rooms" néven, ahol lányokkal lehetett videóchatelni. A belépésért 200-tól 1200 dollárig fizettek a kuncsaftok. A szobákban 3-4 olyan lányt lehetett megnézni videón, akiket a szoba operátorai belezsaroltak a helyzetbe. Az operátorok azzal csábították be a lányokat a beszélgetésbe, hogy modellmunkát akarnak nekik ajánlani. Ezután a Telegram alkalmazásba terelték át a beszélgetést, ahol az operátor felvette a lányok személyes adatait, amivel később zsarolta őket.

A chatszobákat legalább 10 000 ember használta. A csoport 74 embert kényszerített bele szexvideókba, köztük 16 kiskorú lányt.

A bíróság kedden bűnösnek találta kiskorúak szexuális abuzálása, bűnszervezet vezetése, és a profitszerzés céljából készített videók miatt. Cso-n a rendőrség még 124 gyanúsítottat tartóztatott le, valamint a Telegram és más közösségi média chatszolgáltatóinak 18 üzemeltetőjét. Az ügy további öt vádlottja 7 és 15 év között börtönbüntetést kapott. (BBC)