Az olasz köztévén bemutatták, hogyan kell szexin bevásárolni

bulvár
2020 november 26., 16:12

A Rai 2 olasz köztévécsatorna egyik műsorában, Detto Fattoban ment le egy szegmens, amiben egy ballerina-rúdtáncos adott tanácsokat nőknek, hogy hogyan legyenek szexik bevásárlás közben.

A táncosnő bőr rövidnadrágban, haspólóban és tűsarkúban mutatta be, hogyan kell szexin tolni a bevásárlókocsit és szexin nyújtózkodni a felső polcon levő áruért:

link Forrás

És azt is, hogy hogyan kell szexin, de nem közönségesen felvenni a földről a terméket, amit véletlen leejtett, miközben megpróbálta szexin levenni a felső polcról:

link Forrás

A műsor hatalmas megbotránkozást keltett, főleg, hogy a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján került adásba. Volt, aki annyira ledöbbent, hogy azt hitte, paródiát néz.

"Meddig kell még hamis, sztereotipikus módon beszélnünk a nőkről? Mindig tűsarkúkról, szexi mozdulatokról, az állandó tökéletességről van szó, sellőkről és boszorkányokról"

- tweetelte az eset után Teresa Bellanova, Olaszország mezőgazdasági minsztere.

A kormány több tagja követelte, derítsék ki, hogyan kerülhetett adásba egy ilyen műsor a köztévén, a Rai pedig felfüggesztette a műsor sugárzását. Fabrizio Salini, a csatorna vezetője vizsgálatot indított, és azt mondta, a szexista műsorblokknak "semmi köze a közszolgálatiság szellemiségéhez és a Rai szerkesztési iránymutatásához".

(via Guardian, Trash Italiano)