Fontos rövidfilmes díjat kapott Németországban egy magyar film, a Pannónia dicsérete

FILM
2020 november 26., 20:16

A berlinben élő magyar rendező, Nagy Borbála rövidfilmje, a Pannónia dicsérete kapta a 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájának díját a Német Rövidfilmdíjak (Deutscher Kurzfilmpreis) díjátadóján - jelentették be az alkotók a film Facebook-oldalán.

A film egy magyarországi gimnáziumban játszódik, egy olyan napon, amikor az iskola átlagos életét a miniszterelnök látogatása borítja fel. A látogatásra ünnepséggel készülnek: az ötletgazda a titkárnő, (Rainer-Micsinyei Nóra) igyekszik rendet teremteni a káoszban, különösen az ünnepi tortát illetően, ami nem fér el a hűtőben. Amíg a szakácsok a probléma megoldásán dolgoznak, a 17 éves Márti (Angelus Hanna), akinek a színpadon kell köszöntenie a miniszterelnököt, egyre kényelmetlenebbül érzi magát a rá kényszerített szerepben.

photo_camera Forrás: Land of Glory/Facebook

A Pannónia dicsérete három másik film elől vitte el a legfontosabb német rövidfilmes díjat, a versenyen idén összesen 254 alkotás mérette meg magát. A nyertesek megnyerték a lehetőséget is, hogy nevezzék filmjüket az Oscar-díjra.

Érdekes adat, hogy a Pannónia dicséretében Orbán Viktort az az önjelölt Orbán-imitátor, Dudás Péter alakítja, akit a 444-en már mi is bemutattunk.