Nem talál elég hosszú kolbászokat Orbán battai hasonmása

vicc
2017 október 03., 03:07

Dudás Péter három hete kezdett Orbán Viktorként pózolni a Facebookon. 

Ez volt az első képpár, amit kirakott, még szeptember 11-én:

Orbán Viktor Amerikában, Dudás Péter Százhalombattán.
photo_camera Orbán Viktor Amerikában, Dudás Péter Százhalombattán.

Orbán Viktorról egy évekkel ezelőtti amerikai látogatásán készült e félmeztelen fotó,  bőven 2010-es választási győzelme előtt. Dudásról viszont friss a kép, a fehér sámlin idén helyezkedett el  olyan pózban, mint egykor Orbán,.

Most már én is lehetek miniszterelnök? - tette fel a kérdést a képeket posztolva, és ugyan kormányfő egyelőre nem lett belőle, de az őt is meglepte, hogy több mint 650-en lájkolták a posztját. Úgyhogy azóta folyamatosan készülnek az újabbak.

Ez volt a következő:

Orbán Kötcsén, Dudás Százhalombattán.
photo_camera Orbán Kötcsén, Dudás Százhalombattán.

Itt Dudás igyekezett hasonlóan kinézni, mint a kormányfő az idei kötcsei polgári pikniken. Ehhez találnia kellett egy hasonlóan zöld bő inget, ami egyáltalán nem volt egyszerű. Mint a 444-nek elmondta, végül csak egy női darabot talált nagyjából azonos színben, de készített papírból karszalagot magának, és szerzett fontosnak látszó papírokat is. Orbán zöld ingének fantasztikus történetét egyébként külön cikkben Haszán Zoltán is feldolgozta korábban. 

Dudás teniszedző és zenész is volt, évekig dolgozott Nyugat-Európában, most pedig Százhalombattán él, és nem igazán szereti Orbán Viktor politikáját. Viszont kellő tisztelettel és humorral kívánt ennek hangot adni, ezért választotta a hasonmás sorozat elkészítését.

A harmadik alkotása Orbán Viktor egy kőszegi ifjúsági fesztiválon elkapott pillanatát idézi fel:

photo_camera Orbán Kőszegen, Dudás Százhalombattán.

Dudás teljesen amatőr technikával dolgozik, a fotók mobiltelefonnal készülnek, de egyre többen segítenek neki a megfelelő ruhadarabok beszerzésében, a helyszínek kiválasztásában, mostanra egy egész társaság szórakozása lett a hasonmásfotók elkészítése. Így is sok utánajárást igényel egy-egy kép kitalálása.

A legutóbbi művéhez például alig talált megfelelő fehér köpenyt, pedig próbálkozott közérteseknél, orvosoknál is, mégsem sikerült napokig elég jót találnia. Végül egy ilyet szerzett kölcsön, hogy felidézhesse Orbán Viktor látogatását a dunaharaszti Coca-Cola gyárban:

photo_camera Orbán Dunaharasztiban, Dudás Százhalombattán.

Miközben készülnek az újabb képek, Dudást elkezdték ismeretlenek megkeresni helyi ügyes-bajos dolgokkal is, mintha egy kicsit tényleg miniszterelnök lenne. A százhalombattaiakat például egy róka tartja izgalomban mostanában, az állat rendszeresen feltűnik a településen, és egyelőre hiába próbálták befogni. Most már Dudás Facebook-oldalán beszélik meg ezt is. 

Az egyre ismertebb Orbán-imitátor nagyon szeretné megcsinálni azt a képet is, amelyen a kormányfő különösen hosszú kolbászokkal látható:

Orbán Viktor disznóvágás után.
photo_camera Orbán Viktor disznóvágás után.

Csakhogy hiába keresett meg több hentest is, eddig nem talált elég hosszú kolbászokat. Ha sikerül szereznie, elkészül majd ez a kép is. 

Dudás Péter oldalát itt lehet nézegetni, nagyjából hetente jön új orbános kép.