Koronavírus-számok Magyarországon 01.16.
Elhunytak + 87 Σ 11 264
Kórházban - 192 Σ 4 408
Fertőzöttek + 1 438 Σ 350 587
Tesztek + 18 339 Σ 2 936 435

Németország az összes európai sípálya bezárását szorgalmazza

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Németország megállapodna az európai országokkal, hogy kora januárig tartsák zárva a sípályákat, hogy megfékezzék a koronavírus további terjedését.

A sípályák bezárására azért lenne szükség, mert januárban, amikor a vírus betört Európába, a síparadicsomok váltak gócpontokká. 

Angela Merkel német kancellár kedden beszélt a pályák európai szintű bezárásáról Németország regionális vezetőivel, és máris leszögezte, hogy nem lesz könnyű feladat, de meg fogják próbálni.

Olaszország már korábban belengette, hogy a síszezont el fogják csúsztatni, de az olasz miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy átfogó európai megoldásra van szükség. 

„Ha Olaszország úgy dönt, hogy az összes sífelvonóját bezárja Franciaország, Ausztria és a többi ország támogatása nélkül, akkor az olasz turisták azt kockáztatják, hogy külföldre mennek és hazaviszik a fertőzést” - mondta a hét elején a Giuseppe Conte.

Ausztria azonban aggodalmát fejezte ki a sípályák bezárása miatt, pedig az első hullámban az ő egyik síparadicsomuk volt a legnagyobb gócpont, ahol több nemzet polgára is megfertőződött, és aztán vitte haza a vírust. (BBC)